PLATINUM hrana za pse napravljena od minimum 70% svežeg mesa – prilagođena psima svih uzrasta i rasa. Izaberite između pilećeg mesa, jagnjećeg mesa ili mesa iberico mangulice.

PLATINUM hrana za pse


PLATINUM hrana za pse


Platinum Chicken


Platinum Iberico Greens


Platinum Lamb Rice


Platinum Puppy Chicken


PLATINUM hrana za pse - beef potato URBAN PETS


Imamo i kompletan asortiman konzervirane PLATINUM hrane! KUPITE OVDE


Saznajte više o jedinstvenoj PLATINUM hrani za pse:

PLATINUM hrana banner

RECEPT - SVEŽE MESO - PUN UKUS!

Kada kupujete hranu za sebe vodite računa o kvalitetu i ukusu. Zašto ne bi radili isto kada je u pitanju hrana za Vaše pse? Pročitajte šta potrošači govore o našoj hrani za pse i izvedite sopsteni zaključak. U našu hranu ulaze samo visokokvalitetne naminice pogodne i za ljudsku ishranu!

PLATINUM hrana za pse Puppy Chicken


PLATINUM hrana za pse garantovano ne sadrži:

 • atraktante i vestačke arome
 • veštačke boje, mirise i konzervanse
 • pojačivače ukusa
 • genetski modifikovane sastojke (GMO)


Po čemu se PLATINUM razlikuje od ostalih suvih hrana

Standardna suva hrana za pse

U standardnoj suvoj hrani za pse izvor proteina su uglavnom male količine mesa i veće količine žitarica i njihovih nus-proizvoda. Kada se u mešavinu doda voda, mešavina se zagreva na visoku temperaturu i pod visokim pritiskom presuje u granule. Svaka granula se oblaže skrobom koji prvo mora da bude svaren u želucu psa što produžava vreme varenja hrane i na taj način dodatno opterećuje organizam. Procenat vlage koji ostaje u granulama je oko 8%.


Psima je potrebno meso

Divljina u genima: Zašto je psima potrebno meso

Bilo da imate Džek Rasel terijera ili zlatnog retrivera svi psi se ponašaju isto kada stoje ispred svoje činije za hranu. Iako im je “plen” u savremeno doba serviran u malim komadima - njihovi instikti su i dalje nepromenjeni. Psi su potomci vukova i u njima i dalje čuči divljina.

Psi tačno znaju sta žele: meso - što svežije i u što prirodnijem obliku je moguće. Baš kao kada su se nekada davno njihovi preci šunjali po šumi u potrazi za plenom.

 • Sa PLATINUMOM psi dobijaju baš ono što vuk u njima traži - visokokvalitetne proteine poreklom od najmanje 70% svežeg mesa.
 • PLATINUM prema tome odgovara potrebama svih pasa bez obzira na starost i rasu.

Digestivni trakt pasa je prilagođen ishrani mesojeda. Generalno gledajući, zadržavanje hrane u gastrointenstinalnom traktu zavisi od brzine raspadanja i apsorpcije hranljivih elemenata. Prema tome hrana koja se teže vari zahteva i duži sistem za varenje.

digestivni trakt pasa

Stoga se primećuju različiti odnosi dužine sistema za varenje u odnosu na dužinu tela kod različitih vrsta životinja. Ovaj odnos je pokazatelj različitih potreba u ishrani. Hrana najlakša za varenje je meso, pa je prema tome odnos dužine digestivnog trakta i dužine tela kod pasa samo 6:1.


Kvalitet sirovih sastojaka i način pripreme su ključni

U savremeno doba “plen” je psu unapred pripremljen i serviran u činiji.U isto vreme postoji širok spektar takozvanih “kompletnih hrana”. Nemački propis o ishrani životinja određuje njihov sastav. Propis pak ne govori o kvalitetu sastojaka ili načinu njihovog pripremanja. Zato bi trebalo da obratite posebnu pažnju na te detalje.

Sastojci neophodni za prirodnu i zdravu ishranu

Dragoceni proteini iz svežeg mesa, lako svarljivi ugljeni hidrati, vitamini i minerali su osnova zdrave ishrane pasa. To je takođe osnova PLATINUM recepta.


PLATINUM hrana za pse obećava

Za razliku od ostalih kompletnih hrana za pse PLATINUM ne sadrži:

 • atraktante i veštačke arome
 • veštačke boje, mirise i konzervanse
 • pojačivače ukusa
 • genetski modifikovane sastojke (GMO)

Mnogi psi ne tolerišu ove nepoželjne dodatke hrani. Posledice mogu biti zdravstveni problemi koji se dovode u vezu sa ishranom:

 • alergije, neobjašnjiv svrab
 • loš kvalitet dlake, dlaka bez sjaja
 • gasovi, dijareja ili zatvor


PLATINUM pristup se vrlo razlikuje


PLATINUM hrana za pse Iberico + Greeens

Mi smo jedini proizvođači hrane za pse na svetu koji koristi preko 70% svežeg mesa u procesu proizvodnje. Dodaju se sastojci laki za varenje poput pirinča, kukuruza i/ili krompira kao i hladno ceđena ulja (maslinovo, laneno), bilje, minerali i vitamini.

Mi smo pored toga jedini prozivođači koji te sastojke kuvaju u njihovim sopstvenim sokovima bez dodavanja vode kako bi sačuvali njihovu hranljivu vrednost. Tako PLATINUM hrana održava visok kvalitet proizvoda.


Standardna suva hrana? Nikako!

Kako se sastojci PLATINUM hrane kuvaju u sopstvenim sokovima i suše na normalnoj temperaturi PLATINUM sadrži veći procenat vlage od standardne suve hrane za pse.

Sa 18% vlage koja ostaje u granulama, a koja se sastoji isključivo od prirodnih sokova mesa, PLATINUM hrana za pse nikako nije suva. Naši kupci čak govore da je PLATINUM sočna suva hrana.


Prednosti:

Savršen za metabolizam


PLATINUM hrana za pse


Kod standardne suve hrane svaka granula se oblaže skrobom. On mora da se apsorbuje u želucu pre nego što proces varenja počne. Pošto je za to potrebno duže vreme, hrana duže ostaje u stomaku, stomak je nadut i to dovodi do rizika od pojave torzije želuca ili uvrtanja creva.

Prvi put kada psu date PLATINUM hranu odmah ćete primetiti razliku u odnosu na davanje standardne suve hrane za pse - neće mu biti nadut stomak nakon obroka.

Sadrži visoko kvalitentne proiteine lake za varenje koji potiču od 70% svežeg mesa u hrani a koji - i ovo je klučno - nisu izmenjeni pod uticajem toplote u procesu prozvodnje.

Sadrži uravnoteženu komponentu ugljenih hidrata lakih za varenje, a koji odgovaraju sadržini hrane iz prirode.


PLATINUM hrana za pse Lamb + Rice


Srećan i zdrav život

Primetićete ove prednosti samo nekoliko nedelja pošto počnete da hranite Vašeg psa PLATINUMOM:

 • Srećniji zivot
  Lako varenje rešave sledeće probleme: jetra, bubrezi i koža nisu podvrgunti naporu postojanjem štetnih sastojaka
 • Veća mišićna masa
  Visokokvalitetni proteini iz svežeg mesa/sveže ribe odmah počinju da stimulišu gradnju mišića
 • Sjajna dlaka
  Za ovo se staraju hranljiva hladno ceđena ulja i čistoća sastojaka
 • Savršen za metabolizam
  PLATINUM MENU sadrži visokokvaltetne proteine koji se lako vare, a dolaze od 83% svežeg mesa/ribe. Ključno je to što nisu mnogo izgubili na prirodnosti pod uticajem toplote tokom pripreme.
  PLATINUM MENU sadrži balansirane, potpuno svarljive ugljene hidrate koji odgovaraju ishrani koja se nalazi u prirodi
 • Bez intolerancije ili alergija
  PLATINUM se zbog svog prirodnog i zdravog sastava vrlo lako vari, pa je intolerancija jako retka. Metabolizam nije pod naporom uzrokovanim veštačkim sastojcima koji mogu prouzrokovati neobjašnjiv svrab ili druge kožne probleme.
 • Manje “izlaznih proizvoda”
  Kako telo optimalno korist PLATINUM psi nemaju ni gasove ni dijareju. Čak i maleni “paketi” koje ostavljaju iza sebe su vrlo sitni i čvrsti


Po ovome se PLATINUM hrana razlikuje u odnosu na standardne suve hrane za pse:

PLATINUM hrana dijagram

 • PLATINUM hrana ne uzrokuje nadimanje ili oticanje stomaka
 • Hrana se brzo vari
 • Hranljive materije se brzo apsorbuju u crevima
 • Ugljeni hidrati i proteini se savršeno metabolišu

Želudac pasa se pomera pri kretanju samog psa i može doci do torzije posebno kada je želudac pun.

Pošto se PLATINUM hrana za pse optimalno vari želudac je pod manjim pritiskom i prazni se vrlo brzo.Vašem psu verovatno neće biti potreban uobičajeno dug odmor nakon obroka.

U poređenju sa standardnom hranom za pse porcije PLATINUMA mogu biti značajno manje pošto se PLATINUM lako vari i pruža najbolju moguću apsorpciju hranljivih materija.


Prvoklasno pakovanje

Kako vaši (grinje) u hrani mogu izazvati alergije (neobjašnjiv svrab) postarali smo se da ih u PLATINUMU uopšte nema. Za razliku od tradicionalne hrane za pse PLATINUM hrana za pse se pakuje u vakuumske kese odmah po proizvodnji i ne odlaže se privremeno u skladišta. Jaki aluminijumski džakovi u koje se pakuje osiguravaju da mirisi budu očuvani kako bi Vaš pas uživao u svakom zalogaju - od prvog do poslednjeg. Hrana se pakuje u džakove od 1,5 i 5kg.

Više o proizvođaču PLATINUM hrane za pse