Pet Calm linija preparata sadrži pažljivo odabranu smešu esencijalnih ulja koja deluje na smanjenje stresa i anksioznosti, kao i opuštanje kod životinja, ali bez sedacije. Dejstvo opuštanja postiže se povećanjem GABA-e (gamaamino-buterna kiselina) prirodne hemikalije, koja se proizvodi u mozgu, i prenosi od nerva do nerva kao umirujuća poruka kada je telo pod stresom.


Pet Calm preparat - dejstvo i upotreba

Pet Calm preparat deluje odmah i primena se može ponoviti u intervalima od 2 do 6 sati (individualna podnošljivost), ali i češće kod izraženih potreba za smirenjem. Pet Calm sprej se najčešće koristi kod svih stresnih situacija za životinju: vatromet, grmljavina, putovanje, sam u kući, promena prebivališta, buka, poseta veterinaru ili frizeru, kao i u situacijama promena ponašanja (naročita agresivnost), uporno češanje i griženja okoline, smanjenje apetita.

Radi lakšeg pregleda preporuka veterinarima je da desetak minuta ranije isprskaju prostirku za uvijanje životinje. Dreseri pasa mogu upotrebljavati ovaj proizvod radi lakšeg i bržeg treninga. Pet Calm sprej se može prskati i na prostirku životinje, sedište u kolima, opremu za pokrivanje ili bokseve za transport. Frizeri mogu aplikovati Pet Calm na sto I opremu kao i na kecelju.


Za jedan tretman standardnim Pet Calm pakovanjem mačaka i manjih pasa dovoljno je poprskati 3-4 puta, dok je za srednje i veće pse potrebno poprskati 5-7 puta .Potrebno je sačekati 15-20 minuta za početak delovanja. Proizvod je pH neutralan, blagotvorno deluje na kožu i krzno i nema neželjenih reakcija, a sama dlaka nakon toga ima vrlo prijatan miris.Pet Calm električni difuzor

Pet Calm električni difuzor se može koristiti svakodnevno, I poželjno je uključiti ga u blizini gde vaša životinja boravi. Bočica od 45 ml traje do 8 nedelja i pokriva prostor od 50 m2. Rastvor esencijalnih ulja se sporo oslobađa u malim koncentracijama i obezbeđuje konstantnu dozu za vaše ljubimce. Ljubimac postaje pažljiv i prijemčiv. Uz svoje opuštajuće dejstvo, PetCalm difuzor ima I jako prijatan miris tako da neutrališe neprijatan miris u prostoriji.Za očuvanje difuzora potrebno je isključivati ga kada nema potrebe za korišćenjem , u suprotnom može doći do pregrevanja filtera, čime bi se izgubila funkcija upijanja rastvora.


Pet Calm električni difuzor - upotreba:


  1. Odvrnuti kapicu sa bočice
  2. Staviti filter štapic u bočicu – do kraja
  3. Zavrnuti bočicu sa donje strane električnog difuzora
  4. Ukuljučiti u struju ( ukoliko difuzor ima prekidač, stisnuti na ON)


Pet Calm gel
Pet Calm je gel izbalansirane mešavine eteričnih ulja i lekovitog bilja. Deluje protiv stresa i anksioznosti. Melissa officinalis (matičnjak) i Valeriana officinalis (valerijana) se koriste tradicionalno istovremeno kao blagi sedativi, anksiolitici i trankuilaizeri. Nakon tretmana zivotinje su opuštene, ali ne I sedirane. Povecanjem GABA (gama ́ -amino buterne kiseline), prirodne hemikalije proizvedene u mozgu, postiže se stanje opuštanja. Time se salje umirujuci poruka ́ u CNS-u. Magnezijum sulfat kao dijetetski suplement, zajedno sa ekstraktima biljaka pomaže da se smanji stres, i čini životinje smirenijim u periodima pojačanog stresa kao sto su transport ,visoke ili niske temperature, veterinarske intervencije, kanibalizam. Proizvod nema rezidualnog efekta na meso, može se koristiti pre klanja. Ukoliko se proizvod koristi po uputstvu nema nikakvog uticaja na dnevni prirast.