kontakt : 060 7261487

Učenje o ponašanju Vašeg psa

Učenje o ponašanju vašeg psa ključni je element u izgradnji snažne veze, koja će vam omogućiti da razumete kako se vaš pas oseća, ili zašto se ponaša na određeni način.

Učenje o ponašanju vašeg psa – izgradnja dobrih odnosa

Baš kao i među ljudima, dobri odnosi između pasa i njihovih vlasnika zasnivaju se na dobroj komunikaciji. Psi međusobno komuniciraju pomoću tjelesnih signala. Jedino je prirodno da će koristiti istu metodu za komunikaciju sa ljudima. Vaša odgovornost vlasnika kućnih ljubimaca je da naučite da tumačite takve signale. To će vam omogućiti da svoje štene ili psa naučite odgovarajućem načinu da vam kaže šta mu treba ili želi, bilo da je to hrana koju treba pustiti, da se igra ili da od vas dobije neku ljubavnu pažnju!

Učenje o ponašanju vašeg psa

Učenje o ponašanju vašeg psa

Socijalne veštine nisu samo za ljude!

Učenje o ponašanju vašeg psa – jedna od najvažnijih lekcija koje bi vaše štene ili pas trebalo da nauči je da moraju da sede pre nego što komuniciraju s vama ili bilo kojim drugim čovekom. Lako možete naučiti štenad ili čak zrelog psa da sedi. Psi uče u bilo kojem uzrastu, sve dok se časovi ponavljaju dovoljno često i predavanja su kratka i zabavna.

Korak 1

Za početak, uzmite malu poslasticu s hranom, poput malog komada sira, i držite je između dva prsta. Postavite ovu ruku blizu prednjeg dela nosa kućnih ljubimaca.

Korak 2

Podignite ruku iznad njegovog nosa, a zatim unazad. Glava kućnih ljubimaca preći će da sledi poslasticu. Na kraju će vaš pas sedeti jer će mu biti udobnije.

Korak 3

Čim je to završeno, recite „sedi“ i dajte svom ljubimcu poslasticu. Kako pas uvek povezuje ono što rade sa onim što radite istovremeno, povežeće radnju sedenja sa rečju „sedi“ i nagradom.

Dobro ponašanje treba nagraditi

Roditelji se često ne sećaju da hvale svoju decu kada se lepo ponašaju, ali im nikada neće zaboraviti da im kažu kada to ne čine. Skloni smo tome isto i s našim kućnim ljubimcima. Mi
ignorišite ih kada su tihi i dobro se ponašaju i obratite im pažnju samo kada se ponašaju neprimjereno. Uvek je najbolje učiniti obrnuto i pohvaliti i nagraditi željeno ponašanje i ignorisati neželjeno. Prekinuti opasno ponašanje poput žvakanja električnih žica.

Kako se nositi sa neželjenim ponašanjem? Ignorišite ga!

Učenje o ponašanju vašeg psa

Psi su, poput ljudi, društvene životinje i potrebna im je interakcija sa drugima, tako da je uskraćivanje pažnje vrlo efikasno pasivno kažnjavanje. Na primer, ako pas skoči na vas, prekrižite ruke, okrenite glavu i ostanite apsolutno tihi dok ne prestanu da skaču. Ne pokušavajte da ih odgurnete, gledajte ili ne razgovarajte s njima. Oni će svaku akciju sa vaše strane tumačiti kao pažnju, ili čak odigrati. Kad vaš ljubimac konačno sedne, nagradite ih svojom nepodeljenom pažnjom i nekom vrstom poslastice.

Ako ste u prošlosti dozvolili da vaše štene ili pas privuku pažnju lavenjem ili skakanjem na vas, morate shvatiti da ćete, ako kasnije odlučite da ignorišete takvo ponašanje, vaš kućni ljubimac samo još duže i teže pokušati da zadobije tu pažnju. Da biste uspeli potpuno promeniti ponašanje svojih pasa, morate zanemariti i nadmašiti sve njihove napore.

Ili prekinuti!

Psi reaguju i na kontakt očima. Nazovite svoje štene ili psa po njegovom imenu. Čim vas pogledaju, priuštite im posebnu poslasticu. Ponavljanje ove jednostavne vežbe u bilo kojem trenutku naučiće vašeg ljubimca da je vredno obratiti pažnju na vas. U stvari, pozivanje imena vašeg ljubimca je efikasan način prekida, a time i eliminisanje neželjenog ponašanja. Čuvanje neobičnog zvuka je još jedan način prekida. Jednom kada vaš pas obraća pažnju, možete ih zamoliti da dođu ili sede.

URBAN PETS.

Post Tagged with , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

eighteen − sixteen =