kontakt : 060 7261487

Pas uvek podržava svog vlasnika!

Pas već dugo važi za najboljeg čovekovog prijatelja, a prema rezultatima nove naučne studije, ovo osećanje bi moglo biti obostrano. Japanski istraživači su otkrili da psi ne samo primećuju kada ljudi nisu prijatni prema njihovim vlasnicima, već da takođe reaguju hladno ili odbojno prema tim neljubaznim ljudima u narednim susretima i interakcijama.

 

pas

Eksperiment


Najveći izbor antiparazitskih sredstava – preko 30 vrsta – u URBAN PETS-u

Pogledajte kompletnu ponudu


Naučnici su sproveli eksperiment u kome su u tri grupe psi posmatrali svoje vlasnike u interakcijama sa po dve nepoznate osobe, u pokušaju da otvore kutiju. U prvom grupi, jedan stranac bi ostajao neutralan kada bi vlasnik psa tražio pomoć, a drugi stranac bi odbio da pomogne. U drugoj grupi, jedan stranac bi opet ostao neutralan, dok bi drugi stranac ponudio da pomogne. U trećoj i poslednjoj grupi, oba stranca bi ostala neutralna, niti nudeći pomoć, niti odbijajući da pomognu.

veterinarska apoteka urban pets

Nakon interakcije obe nepoznate osobe bi psu ponudile hranu. Istraživači su otkrili da bi u prvoj grupi pas ignorisao nepristojnog stranca i prihvatio hranu od onog neutralnog. U druge dve grupe nije bilo nije bilo razlike od kog stranca bi pas prihvatio hranu.
pas labrador retriver
“Po prvi put smo otkrili da psi stvaraju društvene i emotivne procene ljudi. Bez obzira na njihov sopstveni direktan interes.” – vodeći istraživač Kazuo Fujita, profesor komparativne kognicije na Univerzitetu u Kjotou (Japan).

URBAN PETS internet prodavnica za kućne ljubimce – najveći izbor hrane, opreme, preparata i svega ostalog šta je potrebno za Vaše ljubimce!


Sada vlasnici pasa zasigurno znaju da ih njihov dlakavi prijatelj uvek podržava! 🙂

Izvor vesti: Kyoto University

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

fifteen − 14 =