kontakt : 060 7261487

Štenci – 4 zanimljivosti za svakog vlasnika

Svaki ponosni vlasnik šteneta treba da zna ove iznenađujuće činjenice!


ROYAL CANIN HRANA ZA ŠTENCE SVIH RASA I VELIČINA po super cenama u URBAN PETS internet prodavnici za kućne ljubimce!


Štencima ispadaju zubi!

Oni koji su ranije u životu imali štene znaju kakvi mogu biti ti njegovi mali, oštri zubi. Ipak, uvek postoji određeni stepen iznenađenja kada primetite zub šteneta na podu! Tako je, štenci stvarno gube svoje mlečne zube kako rastu. Štenci počinju sa 28 zuba koji se prvi put pojavljuju oko treće nedelje života. Sa oko 4 meseca starosti (u zavisnosti od rase) štenci počinju da gube te oštre zube i razvija im se “komplet” od 42 trajna zuba. Stoga se nemojte previše uzbuditi ako vidite zub šteneta na podu ili dok se igrate primetite da neki nedostaje u u vilici šteneta, mada možete pozvati svog veterinara ako niste sigurni šta se događa, ili se pas čudno ponaša.

štenci

Topao i suv nos nije uvek znak BOLESTI!

Ovo je jedna od čestih zabluda. Temperatura njuške psa se može menjati tokom dana, od tople do hladne, suve do mokre. Pre nego da se oslanjate na njušku, posmatrajte ponašanje vašeg šteneta i da li ono ukazuje da je možda bolesno. Temperatura šteneta je normalna u rasponu od 37.7° do 39° Celzijusa. Uvek pozovite veterinara ako se čini da je štenetu loše.


EUKANUBA HRANA ZA ŠTENCE SVIH RASA I VELIČINA po super cenama u URBAN PETS internet prodavnici za kućne ljubimce!


Štenci do 4 meseca života mogu spavati 75% vremena

Štencima je potreban odmor! San pomaže vašem štenetu da čuva energiju za sav taj ubrzani rast koji se dešava! Očekujte da štene spava između 18 i 20 sati dnevno. Najbolje da postoji raspored ishrane i spavanja koga ćete se pridržavati. Kada postoji ovakva rutina za svakodnevicu šteneta, to će pomoći i vama i psu da spavate bolje.

štenci

Razvoj zavisi od veličine

Da li ste znali da neki štenci rastu brže od drugih? U zavisnosti od očekivane veličine koju će vaše štene dostići u zrelosti, ono može rasti brže ili sporije od drugih pasa. Na primer, ako će vaš pas imati preko 45kg kada poraste, on se može smatrati štenetom do dve godine života! Slično tome, ako će vaše štene imati 4kg kada poraste, ono se može smatrati štenetom do 10 meseci života.

OPTI LIFE (BENTO KRONEN) HRANA ZA ŠTENCE SVIH RASA I VELIČINA po super cenama u URBAN PETS internet prodavnici za kućne ljubimce!


Savetujte se sa svojim veterinarom

Sve su šanse da ćete, kada donesete kući svoje novo štene, imati mnogo pitanja i nedoumica. Vaš veterinar je odličan izvor za tačne informacije i savete o bilo kojim temama vezanim za mladunče psa.
Post Tagged with ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

5 + 9 =