Dostupne opcije
Vaša korpa

Pyrantel antiparazitska pasta za pse 2.2g/100g

Pyrantel antiparazitska pasta za pse 2.2g/100g
Pyrantel antiparazitska pasta za pse 2.2g/100g
NOVO!
Pyrantel antiparazitska pasta za pse 2.2g/100g
Pyrantel antiparazitska pasta za pse 2.2g/100g
Pyrantel antiparazitska pasta za pse 2.2g/100g
690,00 RSD
  • Stanje: Na stanju
  • Težina: 0.10kg

Pyrantel antiparazitska pasta za pse koristi se za lečenje infekcija uzrokovanih odraslim oblicima nematoda Toxocara canis, T. leonine, Ancylostoma caninum, Uncinaria stenocephala, Physaloptera.

Lek PYRANTEL-pasta za pse se aplikuje oralno, direktno preko oralnog šprica ili pomešano sa hranom u dozi 14-15 mg pirantel embonata po kg telesne mase, što je ekvivalentno 0,63-0,68 g leka po kilogramu telesne mase, ceo sadržaj uređaja za doziranje je dovoljan za tretman psa telesne mase 15 kg.

Špric za doziranje ima dozator koji deli celokupnu količinu na 10 delova, što znači da je 1 deo dovoljan za tretiranje psa telesne mase 1,5 kg. Pyrantel treba da se aplikuje dva puta u intervalu od 10 dana. Poželjno je da se životinje tretiraju na svaka 3 meseca.

Pyrantle se prvi put može primeniti kod štenaca starosti 2 nedelje. U slučaju dugotrajne upotrebe Pyrantel leka preporučljivo je da se periodično izvrši koprološki pregled za procenu efikasnosti lečenja.

U cilju sprečavanja razvoja rezistencije koja može dovesti do smanjenja ili izostanka efikasnosti terapije, treba izbegavati:

  • suviše čestu i ponavljanu upotrebu antihelmintika iste grupe, tokom dužeg vremenskog perioda.
  • subdoziranje, koje može biti posledica pogrešno procenjene telesne mase, pogrešnog načina primene leka ili upotrebe nekalibrisanog dozera.

Kliničke slučajeve sumnjive na razvoj rezistencije na antihelmintike treba potvrditi odgovarajućim testovima (npr. test redukcije broja jaja u fecesu). Ukoliko dobijeni rezultati ukazuju na razvoj rezistencije na određeni antihelmintik, u lečenju treba koristiti antihelmintik druge klase, odnosno sa drugim mehanizmom delovanja.

Da bi se izbegla reinfekcija sve životinje koje se drže zajedno treba tretirati Pyrantel-om u isto vreme. Mesto gde žive životinje treba temeljno očistiti nakon svakog tretmana. Izlučevine treba ukloniti na odgovarajući način ( zakopati ili odložiti u poseban kontejner).

Pyrantel embonat je relativno nerastvorljiv u vodi i praktično se ne absorbuje iz lumena gastrointestinalnog trakta. Zbog velike granice sigurnosti predoziranje se retko javlja kod odraslih pasa i štenadi.

Aktivnost pirantel embonata je ograničena na parazite koji žive u gastrointestinalnom traktu. Pirantel embonat je relativno nerastvorljiv u vodi i praktično se ne absorbuje iz lumena gastrontestinalnog trakta što garantuje nisku toksičnost. Male količine pirantela koje se absorbuju u cirkulaciju krvotoka se brzo metabolišu i ne predstavljaju pretnju po zdravlje životinje.

Više detalja o leku

Prodaja ovog proizvoda vrši se isključivo u našoj veterinarskoj apoteci i proizvod se ne šalje na adresu kupca. Konsultujte se sa veterinarom oko upotrebe.

Kontaktirajte nas za više informacija • 060 72-61-487

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
Loše Dobro
Verifikacija (anti-bot)