Urban Pets Online
Vaša korpa

FYPRYST Combo SpotOn za pse 40-60kg AKCIJA -20%

FYPRYST Combo SpotOn za pse 40-60kg AKCIJA -20%
NOVO! -20 %
FYPRYST Combo SpotOn za pse 40-60kg AKCIJA -20%
Akcija se završava za:
Dan
Sat
Minut
Sekunde
1.010,00 RSD
808,00 RSD
 • Stanje: Raspoloživo
 • Težina: 0.10kg
 • Šifra: 12173
 • Napomena: U cenu je uračunat PDV.

FYPRYST COMBO se koristi kod infestacije buvama, samostalne ili udružene sa infestacijom krpeljima i/ili pavašima.

 • Eliminacija buva (Ctenocephalides spp.). Efikasnost insekticida protiv novih infestacija sa odraslim buvama traje 8 nedelja. Prevencija razmnožavanja buva inhibicijom razvoja jaja (ovicidna aktivnost), larvi i lutki (larvicidna aktivnost) poreklom od jaja koje su položile odrasle buve, traje 8 nedelja nakon primene.
 • Eliminacija krpelja (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Dermatocentor reticularis, Rhipicephalus sanguineus). Ovaj lek ima dugotrajno akaricidno dejstvo protiv krpelja i do 4 nedelje. -Eliminacija pavaši (Trichodetes canis).

FYPRYST COMBO može da se koristi kao deo terapijskog tretmana za kontrolu alergijskog dermatitisa koji izazivaju buve, kada je ovo stanje ranije dijagnostikovao veterinar.

U nedostatku dostupnih podataka, FYPRYST COMBO za pse telesne mase 2-10 kg ne bi trebalo upotrebljavati kod štenaca mlađih od 8 nedelja starosti i/ili lakših od 2 kg telesne mase, a lek za pse 10-20 kg, 20-40 kg i preko 40 kg ne sme se upotrebljavati kod štenaca mlađih od 8 nedelja. Ne koristiti kod bolesnih životinja (npr. sistemske bolesti, temperatura) ili kod rekonvalescentnih životinja. Ne koristiti kod kunića, jer se mogu pojaviti neželjene reakcije na lek pa čak i smrtni ishod. Ovaj lek je posebno prilagođen psima. Ne koristiti ga kod mačaka i feretki jer može doći do predoziranja.

Način primene FYPRYST ampule:

 1. Izvadite tubu iz njenog pakovanja. Držite tubu u uspravnom položaju, odvrnite i skinite poklopac.
 2. Okrenite ga i postavite drugu stranu poklopca na tubu. Gurnite i zavrnite poklopac da bi se tuba otvorila, zatim ga uklonite sa nje.
 3. Razdvojte dlaku na leđima životinje na bazi vrata, između lopatica, tako da koža bude vidljiva. Postavite vrh tube na kožu i pritisnite je nekoliko puta kako bi se sadržaj u potpunosti ispraznio direktno na kožu, na jednom mestu

Minimalni interval između tretmana je 4 nedelje. Mogu se primetiti prolazne promene na krznu (zamršene/masne dlake) na mestu primene.

Kupanje/potapanje u vodu unutar 2 dana po aplikaciji leka i kupanje češće od jednom nedeljno treba izbegavati jer nije ispitano kako to utiče na efikasnost leka. Mogu se koristiti emolijentni šamponi pre tretmana, ali smanjuju dužinu zaštite protiv buva na otprilike 5 nedelja ako se koriste jednom nedeljno nakon primene leka. Nedeljno kupanje sa 2% hlorhesidinskim medicinskim šamponom nije uticalo na efikasnost buva tokom 6 nedelja duge studije. Psima se ne sme dozvoliti da plivaju u vodi 2 dana posle primene. Postoji mogućnost infestacije pojedinačnim krpeljima. Zbog toga se ne može potpuno isključiti prenošenje infektivnih bolesti u slučaju nepovoljnih uslova. Buve sa kućnih ljubimaca često infestiraju korpe za životinje, prostirke i prostor za odmor životinje kao što su tepisi i delovi nameštaja. Njih treba tretirati odgovarajućim insekticidom u slučaju masivnih infestacija i na početku kontrolnih mera, i redovno usisavati. Izbegavati kontakt leka s očima životinje. Veoma je važno voditi računa da se ovaj lek aplikuje na mesto gde ga životinja ne može olizati i obezbediti da se životinje međusobno ne ližu posle nanošenja leka.

FYPRYST COMBO se sme koristiti tokom graviditeta i laktacije. Studije bezbednosti na ciljnoj životinjskoj vrsti nisu pokazala neželjena dejstva, kada se lek primenjivao kod štenad istarosti od 8 nedelja, pasa koji rastu i pasa telesne mase oko 2 kg, u mesečnoj dozi pet puta većoj od preporučene. Rizik od pojave neželjenih reakcija može biti povećan kod predoziranja (videti odeljak 6), pa životinje treba lečiti tačnom veličinom tube u skladu sa telesnom masom.

Dostupne varijacije FYPRYST COMBO preparata:

 • Fypryst® Combo za pse 2-10 kg, rastvor za lokalno nakapavanje na kožu, 3 x 0.67 mL
 • Fypryst® Combo za pse 10-20 kg, rastvor za lokalno nakapavanje na kožu, 3 x 1.34 mL
 • Fypryst® Combo za pse 20-40 kg, rastvor za lokalno nakapavanje na kožu, 3 x 2.68 mL
 • Fypryst® Combo za pse 40 kg+, rastvor za lokalno nakapavanje na kožu, 3 x 4.02 mL

Više detalja o preparatu

Utisci kupaca

Napišite recenziju

Napomena: Urban Pets d.o.o. nije odgovran za sadržaj komentara!
Loše Dobro
Validacija (anti-bot)


Upotreba kolačića na URBANPETS.rs
Koristimo kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Korišćenjem sajta smatra se da potvrđujete prihvatanje kolačića na našim stranicama.