Komunikacija sa psom i njegova tipična ponašanja

Komunikacija sa psom počinje sa razumevanjem. Ako želite da izgradite bolji odnos sa svojim psom, možete da počnete da radite kako biste shvatili značenje i uzroke iza nekih njegovih najčešćih ponašanja. Evo spiska tipičnih ponašanja pasa i šta oni podrazumevaju.

Komunikacija sa psom i prepoznavanje njegovih signala

Ubrzano disanje

Zbog toga što se psi znoje kroz podloge (jastučiće) na nogama, veći deo njihove telesnih temperature se odaje kroz usta. To je njihovo osnovno sredstvo za regulisanje telesne temperature.

Lajanje

U prirodi, psi laju kako bi podigli alarm na prve znake eventualne opasnosti ili da upozore da neko dolazi. Lajanje je važno sredstvo komunikacije sa prima.

komunikacija sa psom - lajanje

Grickanje

Baš kao rastuće dete, vaš pas će želeti da grize igračke i druge predmete kako bi ublažio bol novog skupa zuba koji rastu. Može se desiti da po povratku zateknete izgružen kauč ili cipele, ali to nije zato što uživaju u ukusu. Vaš pas može pokazivati znake uznemirenosti ili anksioznosti uopšte.

Kopanje

Kopanje je instiktualna aktivnost, zapisana duboko u DNK psa. Posebno je jak u rasama terijera. Psi u prirodnim čoporima će iskopati da sakriju hranu ili da otkriju hranu poput malih glodara. Rupa koja je iskopana u hladnom zemljištu takođe može pružiti sklonište od toplote. Kopanje kod pasa je urođeni instinkt.

komunikacija sa psom - ilustracija pas

Skakanje

Iako to može izgledati kao ponašanje u igri, ili entuzijastičan pozdrav, skakanje je znak da vaš pas pokušava da potvrdi svoju dominaciju nad tobom. Podstičući skakanje sa naklonjenošću, potkrepljuete takvo ponašanje.

Griženje

Pas će ugrizati osobu kao način komuniciranja njihovog trenutnog stanja uma. Pas može reagovati u agresiji, strahu ili nervozi. Postoje, međutim, načini da spriečite pseći ugriz da se ikada dešava ako komunkacija sa psom bude uspostavljena na pravi način.

Separaciona anksioznost

Psi žive i putuju u čoporima, tako da je prirodno da se osećaju uznemirenim kada su odvojeni od svojih prijatelja. Pokušajte da izvedete svog psa na lepu, dugačku šetnju pre nego što ga ostavite samog u kući. Kada potrebe vašeg psa ostaju neispunjene, pojavljuju se neželjena ponašanja!


Veliki izbor hrana za pse – URBAN PETS online pet shop


Post Tagged with ,