kontakt : 060 7261487

Bišon – mali kovrdžavi pas

Bišon – istorijat rase

Bišon frize svoj istorijat počinje još u 14. veku ali je od strane kinološke federacije FCI kao punopravna rasa priznat tek 1959. Nastali su u oblasti mediterana kao i srodne rase, bolonjezer, havanezer, maltezer i Coton de Tulear. Po spoljnom izgledu ih nekada mešaju sa patuljastom pudlicom.


ROYAL CANIN BREED HEALTH NUTRITION hrana prilagođena Bišonima – po super cenama u URBAN PETS internet prodavnici za kućne ljubimce!


Ovi mali psi kovrdžave dlake (što frise na francuskom i znači) su bili omiljeni mali psi na mnogim dvorovima, poput francuskog Kralja Frensisa I i engleskog Kralja Henrija III u 16. veku. Kralj Henri III je toliko voleo svoje bišone da ih je nosio svuda gde ide u posebnoj korpi koja mu je visila oko vrata. Bišoni su postali omiljeni psi španskih aristokrata pa i slikara poput Goje koji na nekoliko svojih slika prikazuje upravo bišone.

bišon - istorijat

Bišon na slici Franciska Goje

Popularnost bišona je opadala do kraja 19. veka kada su postali prilično uobičajeni i česti psi. Zahvaljujući inteligenciji i lepoti bišona rasa je opstala uprkos opadanju slave.

Pametni i izdržljivi

Bišoni su jaki mali psi, sa težinom od 4.5 do 9 kg, i do 30cm visine. Njihova srčanost ih čini odličnim ljubimcima za nove i rastuće porodice kao i one sa starijom decom. Bišoni se mogu prilagoditi skoro svakom okruženju i životnoj situaciji dok god imaju neku vrstu dnevne aktivnosti.

bišon

Bišon frize je veoma inteligentan pas koji voli da učini vlasnika srećnim. Lako se obučavaju i oboćavaju da uče nove trikove! Ipak, sa njima je potrebno ozbiljno raditi. Njihova dvostruka dlaka se ne linja, što je olakšanje za ljude sa alergijama, ali je obavezno redovno četkanje i šišanje jer im dlaka neprestano raste.


Kozmetika za pse – po super cenama u URBAN PETS internet prodavnici za kućne ljubimce!

Pogledajte kompletnu ponudu!


Zdravlje i dobrobit

Bišon frize su zdrava rasa, i njihov očekivani životni vek je dosta dug. Ipak, kako su pre svega kućni psi, skloni su gojenju. Ovi psi su pametni i voljni da rade šta se od njih očekuje, pa su trening i aktivnost ključni, uz odgovarajuću ishrane koja im održava zdravu mišićnu masu.

Najefikasniji preparat protiv suznik mrlja – Angel’s Eyes – SUPER CENA  


Bišoni takođe mogu biti skloni zubnim oboljenjima, pa se preporučuje redovno pranje zuba. Možete potražiti i hranu sa granulama koje su posebno formulisane kako bi pomogle u smanjivanju nastajanja zubnih naslaga. Royal Canin Bichon Frise Adult takođe sadrži i hranljive sastojke koji održavaju njihovu prelepu dlaku u vrhunskoj kondiciji.
Royal Canin - Bichon Frise breed health nutrition

Royal Canin – Bichon Frise breed health nutrition

Više detalja o Royal Canin Bichon Frise – kompletnoj, potpuno prilagođenoj hrani za sve potrebe bišona možete pogledati OVDE.

Izovor: Royal Canin Srbija

Post Tagged with , , ,

One Responseso far.

  1. 86Nannie kaže:

    I see you don’t monetize your blog, don’t waste
    your traffic, you can earn additional cash every
    month because your content is good quality. If
    you want to know what is the best adsense alternative, type in google: murgrabia’s tools

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twelve − 6 =